Festival a la vista: BookFest @Bank Street

New York és una ciutat amb un ritme trepidant on les hores s’esmunyen ràpidament i on sempre hi ha quelcom interessant i emocionant que no has tingut temps de fer o visitar. Com diuen aquí: ‘New York City has a fast pace and people are always on the go!’.

Un dels festivals que tindrà lloc a la ciutat durant aquest mes d’octubre éscaptura-de-pantalla-2016-10-06-a-les-22-05-48el BookFest @Bank Street un festival de literatura infantil i juvenil pel Bank Street Center of Children’s Literature, un centre del Bank Street Collage of Education, on hi participen autors, il·lustradors, editors, crítics, educadors i bibliotecaris. No m’ho puc perdre!

El festival combina ponències, tertúlies literàries en petits grups, presentacions en equips i tallers pràctics. Els continguts del festival giren entorn a l’alfabetització visual, és a dir, la lectura de les imatges en infants i adolescents.

book-fest-2

Les quatre ponències principals proposen un viatge per l’evolució de l’alfabetització visual al llarg del temps, l’intercanvi d’opinions entre artistes i il·lustradors en torn a la lectura de la imatge, l’ús dels àlbums il·lustrats amb infants i les característiques de les novel·les gràfiques. Hi ha 12 tallers on es tracta aquesta qüestió des d’un punt de vista pràctic i adreçat a un col·lectiu específic (pre-lectors, lectors de cicles inicials de primària, lectors de cicles superiors de primàries i adolescents).

BookFest va ser creat l’any 1971 per Frances Henne, membre facultatiu de la School of Library Science a la Columbia University, amb el nom de Let’s Talk About Books for Children and Youth Day. També se’l coneixia com a Velma Varner Day. I qui era la Velma Varner? L’editora de Viking Press, un dels segells editorials més importants de Penguin Random House. Bé, també era molt amiga de Henne, cosa que explica en part el nom del festival. L’organització del festival ha anat passant d’organització en organització (University, Teachers College, New York Public Library) i des del 2010 recau en el Bank Street College of Education.

DADES BÀSIQUES

BookFest LogoOn: Bank Street College of Education610 West 112th Street, New York NY, 10025

Quan: Saturday, October 22, 20169 a.m. to 4 p.m.

Què s’hi tractarà: Consulteu el programa complet.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s