Queens Library, enrich your life

Per fi he visitat la Queens Library, el tercer sistema bibliotecari de la ciutat de New York!

img_1549

Queens és el barri més gran de la ciutat, queda a l’est de Manhattan, al sud-est del Bronx i al nord de Brooklyn. Hi viuen 2.340.000 persones, 700.000 persones més que a Barcelona! Des del centre de Manhattan trigues una hora per arribar al centre de Queens si vas amb metro, però si vius Brooklyn el viatge pot durar fins a dues hores (efectivament, el transport públic no és el què funciona millor en aquesta gran ciutat). De fet, quan et passeges per Queens, tens la sensació d’estar en una altra ciutat, ja que la seva fesonomia és completament diferent.

La Queens Library és una organització privada sense ànim de lucre que té com a missió:

[…] to provide quality services, resources and lifelong learning opportunities through books and in a variety of other formats to meet the informational, educational, cultural and recreational needs and interests of its divers and changing population.

Està formada per 62 biblioteques escampades per tot el barri i ofereix una àmplia gamma de serveis i activitats relacionades amb la lectura, l’escriptura i l’alfabetització gratuïtament.

La biblioteca central es troba a la zona de Jamaica. L’edifici està completament renovat i, com en moltes biblioteques de la ciutat, a l’entrada s’hi troba el bar i els taulells de préstec, on es combina l’autopréstec i l’atenció a l’usuari.

img_1556

img_1555

img_1567

La zona infantil és fantàstica! Hi tenen el Discovery Center que potencia, sobretot, l’aprenentatge a través de llibres de coneixement; però no tant la lectura amb els contes i les obres de ficció. És molt interessant veure com el personal de la biblioteca explica qüestions de ciència a grups d’infants, com si es tractés d’una visita al Museu de la Ciència.

Fins i tot tenen una peixera!

img_1565

img_1566

La zona juvenil no és tan maca ni té tanta llum, queda en una part més resguardada de la biblioteca, però és interessant perquè està dividida en quatre zones diferenciades: dues de consulta del fons, una sala d’estudi (a l’hora que la vaig visitar era una olla a pressió d’hormones) i una sala d’ordinadors. A més, els joves tenen unes màquines d’autopréstec exclusives per a ells, de tal manera que poden funcionar de manera independent, si així ho desitgen.

img_1557

A les 3 de la tarda em vaig reunir amb Vikki C. Terrile, la directora de Children and Youth Programs and Services del Programs and Services Department. Després d’intercanviar opinions i punts de vista sobre els serveis bibliotecaris per a joves, vam acordar que durant els propers mesos tindré l’oportunitat de veure com funcionen les zones juvenils més punteres de la Queens Library:

Quines ganes de començar!

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s