Dissenyant literatures, la jornada professional del FLIC

Els dies 9 i 10 de març, en el context del FLIC Festival, es va realitzar la jornada professional Dissenyant literatures adreçada a editors, escriptors, il·lustradors, bibliotecaris i altres professionals relacionats amb el món del llibre infantil. Segons el propi festival es tracta d’una “trobada internacional, interdisciplinar i intersectorial que reflexiona sobre el nou paradigma de la literatura infantil i juvenil i les possibilitats que ofereixen els mitjans digitals a la creació literària“.

La fira tenia ponències, workshops i taules rodones molt interessants que donaven veu a diferents agents del llibre: il·lustradors, escriptors, editors, educadors, promotors de la lectura i lectors. Segurament van faltar dos agents molt importants: els bibliotecaris i els llibreters, dues baules imprescindibles en el món del llibre que tenen un contacte directe amb els lectors i que, sovint, juguen un paper clau en la biografia lectora de les persones.

Les propostes van ser les següents:

  • Masterclass  Salt de Perxa” amb Olga Capdevila per als alumnes de les escoles Network FLIC. La il·lustradora explicava la seva experiència professional i les situacions que ha hagut de superar per fer-se un camí en el món de la il·lustració de llibres infantils.
  • Workshop “Using Colors in Stories amb Chris Haughton per a futurs il·lustradors. Haughton, creador d’històries tan divertides com Shhh! Tenim un pla Oh no, Charlie!, explicava com utilitzar el color com a element narratiu que potenciés les històries.
  • ConferènciaAlbum[s]” amb Sophie van der Linden. L’acadèmica exposava el marc teòric del què avui en dia entenem com a “àlbum” i que es basa en el seu llibre Álbum[es], publicat per Ekaré l’any 2015.
  • MasterclassFollow the Story” amb David Wiesner. Amb la seva amabilitat i generositat característiques va fer un repàs de la seva trajectòria professional, des que era un nen amb ganes de pintar tot el que tingués davant dels ulls, fins a esdevenir l’artista que avui en dia és.
  • XerradaRead On. Trobades amb joves lectors“. Taula rodona moderada per Anna Guitart on tres lectores adolescents explicaven la seva relació amb la lectura i la literatura.
  • XerradaL’escriptura de LiJ: normes del joc” amb Anna Manso. De manera desenfrenada, propera i passional, l’Anna explicava a l’audiència el seu mètode per escriure: què i com s’ho fa fer escriure històries per a infants i joves.
  • XerradaLiteratura i joc” a càrrec de l’estudi Ochogallos, dedicat a la producció d’aplicacions i llibres interactius.
  • MasterclassAccidents Multiplied” amb Chris Haughton, que va mostrar la seva faceta de contacontes per repassar la seva trajectòria professional.

També va ser molt interessant la fira que va reunir 40 il·lustradors d’arreu seleccionats per Pencil Ilustradores on s’exposaven i es venien les seves obres.

Properament, tindreu detallada cada xerrada. Hi vam fer grans aprenentatges!

Advertisements

One thought on “Dissenyant literatures, la jornada professional del FLIC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s