“Volen quan volen” de Miquel Àngel Llauger

Volen quan volen és el primer llibre de poemes per a infants “de totes les edats” d’escriptor mallorquí Miquel Àngel Llauger, perquè, com bé sabem, la lectura no té edat.

 

Portada (1)

No és la primera vegada que Llauger escriu poemes per a infants però aquesta petita joieta de l’Editorial Arrela està pensada per adreçar-se a aquest públic. És un llibre molt ben editat, gran, amb un paper ecològic de gran qualitat, no satinat (visca!), ideal per a la lectura. La lletra és prou grossa perquè els menuts s’hi sentin còmodes i els gravats i les il·lustracions de Carles Moll són meravellosos i es compenetren amb el text de manera exquisida.

Vint-i-un poemes entre els que s’hi inclouen set personatges literaris: el llop, la llebre, Hulk, Frankenstein, la Rínxols d’Or, un extraterrestre i un unicorn. Jocs de paraules, poemes que parlen la llengua dels nens i de la imaginació, d’altres que són petites contes rimats… n’hi ha per a tots els gustos.

Jo tinc una especial devoció pel poema “Primer personatge. El llop ferotge” que ens porta la veu dels contes populars a la poesia.

Imatge (1)Primer personatge. El llop ferotge 

Un porquet me’l menjaria

amb pansetes i pinyons,

un amb galetes maria

i un amb tres melicotons.

I després, quina dormida

a l’ombra d’un taronger!

Ai, com m’ha fotut la vida

el porquet picapedrer!

Qui és que no coneix aquest llop i aquests porquets?

Avui 6 d’abril, a les 20h, en farem la presentació a l’Espai Mallorca de Barcelona, amb en Miquel Àngel Llauger i l’escriptor Esteve Miralles. Xerrarem, recitarem i ens ho passarem d’allò més bé. Ens hi acompanyareu?

IMG_20180406_100841

I si avui no pot ser, el dia de Sant Jordi, a les 18:15h també el tindrem a Montcada i Reixac, en els actes que organitzen les Biblioteques de Montcada, el Servei Local de Català, el Pla Educatiu d’Entorn i els serveis Acció Comunitària, Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de la ciutat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s