Recomanació 1: La Cinta d’Adrien Parlange

Hi ha una nadala popular anglesa, probablement d’origen francès, de 1780 anomenada Twelve Days of Christmas, on de manera acumulativa una enamorada rep 12 regals del seu estimat fins el de Nadal. De la mateixa manera, d’aquí a Sant Jordi, us proposaré 15 lectures que, al meu criteri, són interessants i val la pena tenir a la biblioteca personal, escolar o pública. Les tries sempre són odioses perquè deixen fora llibres excel·lents. Aquesta selecció és només una proposta, que cadascú pot ampliar, revisar, modificar i, en definitiva, fer-se-la seva.

la cinta

 

Títol: La cinta

Autor: Adrien Parlange

Editorial: Kókinos, 2017

Preu: 13 €

 

 

La cinta és un llibre sorprenent. És un recull de conceptes que tenen un element en comú: una cinta groga de tela que forma part de cadascuna de les il·lustracions del llibre. Pot convertir-se en el fil d’un globus o en la cua d’una estrella fugaç. I és que la cinta esdevé un element narratiu imprescindible.

cinta 2

cinta 3Aquest llibre objecte de cartró està distinat als més petits, perquè experimentin i juguin amb la il·lustració i la cinta groga.

Adrien Parlange és dissenyador gràfic i il·lustrador, i va néixer a Auvergne (França). Després d’estudiar disseny gràfic a l’escola Olivier de Serres a París, va treballar durant un temporada en una agència de publicitat, que va deixar per unir-se a l’Escola Superior d’Arts Decoratives d’Estrasburg. Actualment viu a Londres i estudia al Royal College of Art.

L’any 2009 va publicar el seu primer llibre, Parade, un joc de paraules i il·lustracions que es van contruïnt a mesura que s’avança en la lectura del llibre.

parade5

La Chambre du Lion va ser premiat a la Fira de Bolonya, l’any 2014. Enguany, La cinta també ha estat guardonat a la fira, com a llibre de no-ficció.

chambre-couverture

Si encara no esteu convençuts, no us perdeu aquest vídeo. Segur que després correreu cap a la llibreria!

Més informació a: http://www.adrienparlange.com/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s