Recomanació 2: Irene la valenta de William Steig

irene

 

Títol: Irene la valenta

Autor: William Steig

Editorial: Blackie Books, 2018

Preu: 14,90€

William Steig és un dels autors americans més importants del segle XX en l’àmbit de la literatura infantil i, en general, en l’àmbit de la il·lustració. Va néixer a Brooklyn l’any 1907, el mateix barri on 21 anys després naixeria Maurice Sendak. Tots dos, fills de pares jueus d’origen polonès. No hi ha dubte que Brooklyn és terra fèrtil per a il·lustradors!

new yorker 27 juliol 1935De petit, Steig era un devorador de llibres, en especial de Pinotxo de Carlo Collodi, llibre per el qual tenia una gran devoció. Alguna cosa devia intuir la seva mare perquè va potenciar la vessant creativa del seu fill i el va encoratjar a dedicar-se a allò que més li agradava: dibuixar. Es pot dir que Steig va ser un autodidacte perquè, tot i que va començar disseny i belles arts, mai va acabar els estudis; la universitat no estava feta per ell.

L’any 1930, amb 27 anys, va començar a col·laborar amb The New Yorker com a humorista gràfic. Hi va arribar a fer més de 1.600 il·lustracions i 117 portades, que es diu ràpid!

dreams of glory steig

La vocació pels llibres infantils la va descobrir de gran. L’any 1968 va escriure’n el primer però realment va ser amb el tercer, Sylvester and the Magic Plebbe, que es va fer famós. Probablement la Caldecott Medal va contribuir-hi. A partir d’aquí, va escriure grans èxits: Doctor de Soto, Irene la Valenta, L’illa d’Abel o Shrek!, aquests dos últims adaptats al cinema.

EPSON scanner image

Irene la valenta és un llibre atrevit que parla de dones coratjoses i tenaces capaces de vèncer qualsevol obstacle per aconseguir els seus propòsits. Blackie Books n’ha fet una edició acurada que no podeu deixar escapar. Probablement trobar aquest llibre entre les parades de Sant Jordi sigui complicat, però deixeu-vos posseir per l’esperit de la Irene i persistiu! Si ella aconsegueix dur l’encàrrec de la seva mare fins a casa de la duquessa en mig d’una tempesta de neu, què no podeu fer vosaltres?

steig

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s