New York Public Library

La New York Public Library té com a missió garantir l’aprenentatge permanent, el coneixement anticipat, i enfortir les seves comunitats. Per aconseguir-lo confien en tres grans recursos: el personal, la col·lecció i els espais físics i virtuals dels quals disposen.

Els valors que defineixen aquesta biblioteca són la formació dels usuaris, l’accés obert a la informació i la documentació, i la participació ciutadana.

La New York Public Library és interessant per tres qüestions:

  • Té un programa d’activitats per a joves molt divers i interessant. Entre aquestes activitats destaquen: BridgeUp, un servei d’assessoria per a joves per tal d’orientació acadèmica per a joves d’acord amb els seus interessos. Els porten a fer visites per la ciutat i els ajuden a l’hora de fer les matrícules als instituts; Innovation Labs, tallers formatius de cinema, música digital, internet/blogs i ràdio/podcasts; i programes de voluntariat d’ajuda a fer els deures entre joves i infants.
  • Té el Hamilton Grange Teen Center. Es tracta d’un servei exclusiu per a joves entre 13 i 17 anys dels barris de Harlem, Washington Heights i Hamilton Heights. Ofereix equipaments de vídeo high-tech, ordinadors i sala multimèdia amb pantalles de plasma, reproductors de Blue-Ray i DVD, projectors de vídeo sistemes avançats d’àudio, TV per satèl·lit, etc. Existeixen altres centres similars en altres punts de la ciutat (BronxLibraryCenter, Grand Concourse Library, Grand Central Library i St. George Library).

hamilto 2.jpg

  • Les exposicions. LA NYPL realitza múltiples exposicions sobre temes diversos (art, música, litertura…). Les exposicions sobre literatura infantil i juvenil adreçades a infants i joves són molt interessants perquè creen un ambient únic i màgic que estimula la lectura.

nypl-maurice-sendak