Queens Library

La Queens Library té 62 seus, 7 centres d’aprenentatge per a adults i 2 centres d’alfabetització per a famílies, i dóna servei a 2,3 milions de persones de diferents països i nacionalitats. És la biblioteca que té més circulació de documents de zona.

La seva missió és oferir serveis de qualitat, recursos i oportunitats d’aprenentatge permanent a través de llibres i documents en altres formats per tal de satisfer les necessitats i els interessos informacionals, educatius, culturals i d’oci de la problació.

Els valors que defineixen aquesta biblioteca són la vocació de servei, l’atenció a l’usuari, la qualitat, la tecnologia, el respecte per la singularitat de cada persona i el treball en equip.

La Queens Library és interessant per tres qüestions:

  • Té un programa d’activitats per a joves molt divers i interessant. Entre aquestes activitats es troben: tallers de creativitat (poesia, música, teatre, dibuix, dansa, escriptura…), xerrades temàtiques (història, cinema, gènere…), clubs de lectura, tertúlies literàries i lectures en veu alta (novel·la, teatre, còmic, etc.), activitats que combinen diferents gèneres narratius (novel·la i cinema, manga i anime, novel·la i booktrailers…), espai de jocs (de taula, d’ordinador, de vídeoconsola), cinefòrums, professionals que els ajuden amb els estudis (ciència, matemàtiques, a fer els deures) o programes de voluntariat de lectura o d’ajuda a fer els deures entre joves i infants. També té un grup de joves assessors (Teen Advisory Group) que ajuden el personal de la biblioteca a seleccionar pel·lícules, llibres i música per a la col·lecció de la biblioteca, així com a programar activitats destinades al públic jove.

03_queens

  • Té el Children’s Library Discovery Centre, inaugurat el 2011. Un equip de recerca estimula els infants entre 3 i 12 anys per despertar la seva curiositat a través de la cerca informació, la lectura i l’escriptura mitjançant la combinació de llibres, materials interactius i laboratoris d’aprenentatge.

 

  • Té una política de participació ciutadana per a la configuració dels pressupostos i les activitats anuals.

Captura de pantalla 2016-09-20 a les 21.06.16.png